nedeľa 23. júla 2017

Liverpool ukázal v Ústí zázračné dieťa. Riešil balkóny i farbu fazule

"Zle sa mi zaspávalo, na zápas s Liverpoolom som stále myslel, mal som ho v hlave," priznal ústecký kapitán a stopér Bohumil Hudec, ktorý sa poriadne zapotil pri bránení Liverpoolských hviezdičiek.

Hlavne nigérijský útočník Bobby ho zaujal. "Je úplne fantastický, určite bude v Premiere League hrať," usúdil Hudec po výprasku 0: 6. Bobby Adekanye je obletovaný už teraz. Pôsobil v Barcelone a Eindhovene a Liverpool ho podpísal v lete čoby wonderkid čiže zázračné dieťa. Debutoval pred 4 300 fanúšikov!

Pätnástich a šestnásťroční anglickí hostia dieru do ústeckého sveta nakoniec neurobili, skončili platia tentor, vo štvrťfinále je vyradili na penalty Teplice. Inak ale bez inkasovaného gólu prehrali dvakrát poľskú Lubin, Most, Ústí, Drážďa ny a Bohemians 1905.Len Sparta, celkový víťaz, zdolala Liverpool vďaka gólu po rohu 1: 0 - lenže v tomto dueli sa iskrilo a došlo aj na strkanice a slovné prestrelky.

"Ale rovnako je to úplne iný futbalový svet. Sú technickejší, rýchlejší, silnejší. Hrali, ako keby boli o dva roky starší, "nadchlo Ondreja Kľúče z usporiadateľského štábu FK Ústí. Sám patrí medzi verných The Reds. "Fandím im už desať rokov od éry Šmicera a Bergr. Je pre mňa sviatok vidieť najkrajší dresy na svete, ako sa preháňajú po našom ústeckom trávniku. "

Kouč Desmond Maher si turnaj pochvaľoval:" Narazili sme na súpera, aké v Anglicku nestretneme, na rozdielne štýly. Hráči sa tým rozvíjajú. "

Liverpool sa do Ústí dostal cez mládežníckeho manažéra Geralda Prelle, Nemca s českou manželkou.Už vlani sprostredkoval Ústeckým talentom zápasy v Londýne s Tottenhamom a West Bromwich. "Angličania vďaka tomu zistili, že Ústí existuje, a keď Liverpool chcel hrať v Česku, dostal ponuku k nám," vykresľuje duchovný otec turnaja Zdeněk Bechyně, sekretár FK Ústí.

Liverpool lipol na každom detaile, už o deti sa stará s profesionálnou starostlivosťou. Na Větruši, kde tím spal, dorazil v predstihu klubový kontrolór. Omrknul ubytovanie v hoteli, štadión i trávnik. A odovzdal podrobne rozpísaný jedálniček, riešila sa dokonca aj farba fazule.

Navyše Angličania nechceli izby s balkónom, takže sa menil ich rozpis. "Z bezpečnostných dôvodov.Liverpool patrí v mládeži do najvyššej kategórie FIFA, kde sú prísne kritériá, "osvetlil Bechyně. "Liverpoolu sme jedinému hradili pobyt, išlo o zlatý klinec. Inak by nepriletel. Bolo to v poriadku desaťtisícov korún. "

Patron turnaja Vladimír Šmicer, s Liverpoolom víťaz Ligy majstrov aj Pohára UEFA, sa s mužstvom vyfotil a s hráčmi a trénermi klábosil. Liverpool je fenomén , čo dokladá aj fanúšik Radek Petr: "V Londýne som pozeral na zápas Chelsea - Liverpool. Keď dala gól Chelsea, radovali sa troch ľudí. Keď Liverpool, celá krčma. "

Liverpoolskej Youll Never Walk Alone čiže Nikdy nepôjdeš sám platilo aj cez víkend v Ústí.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára